- Korpus:
-
- 7 vajec
- 15 dkg cukru
- vanilka
- 3 dkg strouhané čokolády
- 6 dkg citronátu
- 5 dkg strouhanky
- 15 dkg ořechů vlašských nebo lískových
- sekané mandle
- Krém:
-
- 18 dkg másla
- 10 dkg moučkového cukru
- 2,5 polévkové lžíce silné černé kávy
- Poleva:
-
- 20 dkg moučkového cukru
- silná černá káva
V míse se tře 7 žloutků, 15 dkg tlučeného cukru, půl cm prosáté tlučené vanilky. Tře se to asi 20 min. Potom se přidají 3 dkg strouhané čokolády, 6 dkg sekaného citronátu, ze 7 bílků sníh, zároveň s 5 dkg strouhané žemle a 15 dkg ořechových jader vlašských, nebo oříšků. Plech se namastí, vysype moukou, těsto se naň rozetře na dva a půl cm vysoko a upeče do červena. Plech musí být s dosti vysokým okrajem. Prochladlé se rozkrájí na dva díly, jeden se potře kávovým krémem, druhý položí navrch, celek potře se kávovou polevou a než tato oschne, posype se povrch sekanými mandlemi a nakrájí na čtverečky.
Krém: 18 dkg másla se utře s 10 dkg práškového cukru, jedním žloutkem a přilévá se pomalu dvě a půl lžíce silné černé kávy.
Poleva: 20 dkg práškového cukru se míchá se silnou černou kávou, aby povstala nahnědlá, dosti tuhá, ale přece tekutá poleva.