Polévka z kostí a kohoutích drůbků s bílkovým svítkem, předkrm telecí mozek v mušlích, vepřová pečeně vyslaněná, knedlík, kávové čtverečky.
Večer: Pečený kohout, brambor. salát.
Návod:
Bílkový svítek do polévky
Dva bílky se ušlehají v tuhý sníh s trochou soli a pak se k němu přimíchají vařečkou 4 dkg mouky. Upeče se na vymazené pánvi omeletové v troubě
Číst dál …Telecí mozek v mušlích
Telecí mozek se uvaří v polévce. Teplý zakape se citronem, nebo se utrou tři lžíce oleje s trochou octa, tím se mozek poleje a nechá do druhého dne.
Číst dál …Vepřová pečeně vyslaněná
Dvě kila vepřového z kýty, snímané, sádla a kostí zbavené, se nasolí a střídavě prostrká uzeným vařeným masem za 3 koruny, slaninou a dvěma kyselými okurkami. Vše na malík silně, 3-4 cm dlouhé.
Číst dál …Kávové čtverečky
V míse se tře 7 žloutků, 15 dkg tlučeného cukru, půl cm prosáté tlučené vanilky. Tře se to asi 20 min. Potom se přidají 3 dkg strouhané čokolády
Číst dál …Bramborový salát
Asi tři čtvrti kila horkých vařených bramborů se rozkrájí na lístky, posypou sekanou cibulí, sekaným vejcem na tvrdo uvařeným
Číst dál …